Microneedling behandeling: Dermapen / Neopen

Een microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen wordt gecombineerd met Mesotherapie producten, waarbij er met behulp van speciale, steriele naalden onder hoge snelheid kleine microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Deze kanaaltjes (gaatjes) zijn met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. Daardoor neemt de huid tot tijdens de Dermapen/Neopen behandeling wel 80% meer voedingsstoffen op uit de mesotherapie.

Waarom Microneedling met de Dermapen/Neopen behandeling?

Honderden microkanaaltjes, die door middel van de Dermapen/Neopen behandeling in de huid worden gemaakt, zorgen ervoor dat de huid zich in de diepte gaat vernieuwen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Door het maken van deze kanaaltjes zorgen we ervoor dat het natuurlijke herstelproces in gang wordt gezet. Tijdens de microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen wordt het bindweefsel geactiveerd waardoor groei- en herstelfactoren vrij komen. Dit resulteert in de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

De kleine gaatjes, die de Dermapen/Neopen maakt, in uw huid zorgen ervoor dat de mesotherapie producten diep in de huid worden opgenomen. Hiervoor gebruiken we tijdens de Dermapen/Neopen behandeling verschillende cocktails die afgestemd worden op uw huid én de huidverbetering die u wilt bereiken. Door de unieke mesotherapie producten die wij tijdens de microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen gebruiken worden langdurige en effectieve resultaten bereikt. Hierdoor wordt de huid voller, gladder én strakker.

Microneedlingbehandeling met de Dermapen/Neopen bij Le nouveau Visage 

Gedurende de Dermapen/Neopen behandeling behandelen wij de huid eerst voor met een peeling, die bestaat uit liposomen. Deze Liposomen zijn kapsels die als transportmiddel dienen om de actieve werkstoffen in de huid te brengen. Liposomen kunnen bijzonder snel tot in de diepste lagen van de huid dringen waardoor het resultaat van de microneedling behandeling sterk wordt verbeterd. Deze liposomatische peel werkt dubbel exfoliërend; het vermindert tekenen van huidveroudering én bevordert het regeneratieproces! Deze peeling mag ook gebruikt worden wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Zelfs in de zomer kan deze peeling veilig gebruikt worden. 

Na deze voorbehandeling starten wij de Dermapen/Neopen behandeling. Tijdens de behandeling brengen wij een speciale mesotherapie cocktail aan op de huid. Deze vorm van microneedling behandeling maakt kleine gaatjes en stimuleert de doorbloeding waardoor de huid beter in staat is de mesotherapie cocktail op te nemen én waardoor de doorbloeding verbetert.

Na de Dermapen/Neopen behandeling brengen wij een Alginaat masker aan. Zodat de huid weer goed kalmeert. Daarna wordt de huid nog behandeld met een verzorgende crème en een zonnefactor om uw huid die extra verzorging te geven die het nodig heeft.

Welke lichaamsdelen worden behandeld tijdens de Microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen?

De Dermapen/Neopen kan ingezet worden over het volledige lichaam. Doordat de Dermapen/Neopen een vaste diepte-instelling heeft kunnen ook de meer ‘zachte’ huiddelen worden behandeld. 

Meestal behandelen we het gezicht, hals, of décolleté. De behandeling wordt zodoende met veel succes onder andere ingezet voor de volgende indicaties: 

 • Fijne lijntjes en rimpels; 
 • Algehele huidveroudering; 
 • Huidverslapping (ook op billen en binnenzijde dijen)
 • (Acne) littekens; 
 • Grove poriën; 
 • Striae; 
 • Vale, doffe/rokers huid. 

Microneedling met de Dermapen/Neopen geschikt voor:

 • Alle huidtypen. Behalve bij actieve acné, eczematische huid, kwaadaardige tumoren.
   
 • De Dermapen/Neopen behandeling is uitermate geschikt tijdens de zwangerschap. De gebruikte peelingen hebben (in tegenstelling tot bijvoorbeeld TCA-peelingen) geen doorgifte richting bloedbaan. Daardoor is de behandeling volledig veilig voor u en uw ongeboren kindje.
   
 • De Dermapen/Neopen behandeling is juist perfect voor de donkerdere huidtypen. Waar laserbehandelingen voor verschillende indicaties inwerken op het pigment in donkerdere huidtypen, doen de Dermapen/Neopen en de liposomatische peelingen dit niet. De ongewenste bijeffecten van een laserbehandeling, zoals hyperpigmentatie (donkere vlekken) en langere huidhersteltijden, blijven zodoende uit. Alleen het vooraf geplande effect van de behandeling ziet u terug na de microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen.

Na de Microneedling met Dermapen/Neopen behandeling

Tijdens de behandeling brengen wij een speciale mesotherapie cocktail aan op de huid. Deze vorm van microneedling behandeling maakt kleine gaatjes en stimuleert de doorbloeding waardoor de huid beter in staat is de mesotherapie cocktail op te nemen én waardoor de doorbloeding verbetert.
Na de Dermapen/Neopen behandeling brengen wij een Alginaat masker aan. Zodat de huid weer goed kalmeert. Daarna wordt de huid nog behandeld met een verzorgende crème en een zonnefactor om uw huid die extra verzorging te geven die het nodig heeft. 

Na de behandeling ziet uw huid er egaal roze/rood (prachtig doorbloed) uit. Deze lichtrode verkleuring van de huid neemt meestal vrij snel af, maar kan ook 1 tot 2 dagen aanhouden. Enkele dagen na de microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen kan de huid licht gaan schilferen. De dode huidcellen schilferen af en uw lichaam maakt al nieuwe huidcellen aan. Voor een goed herstel is het van belang dat de huid tot 2 weken na de  Dermapen/Neopen behandeling goed beschermd wordt met een zonnecrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30. 

Na de microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen behandeling mag de eerste 12 uur geen make up gedragen worden op de huid die behandeld is. De sauna en intensief sporten raden wij de eerste 24 uur na de Dermapen/Neopen behandeling af. Verder mag u uw normale dagelijkse huidproducten gebruiken.

Te behalen resultaten door microneedling met de Dermapen/Neopen

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen is afhankelijk van de indicatie en uw wens. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. 

De aanmaak van nieuw collageen en elastine is een proces dat tijdens de microneedling behandeling in gang wordt gezet en weken tot maanden na de behandeling effectief doorgaat. Met elke microneedling behandeling met de Dermapen/Neopen zal de huid zich dan ook meer en meer gaan verbeteren. Hierbij geldt hoe vaker de microneedling behandeling gedaan wordt hoe beter het resultaat. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig met een tussenperiode van ongeveer 4 weken.

Vanwege de Camouflagetherapie-specialisatie van Eliane Prein en Mandy Bruls is het mogelijk om voor uw neopen behandeling bij Le Nouveau Visage Maastricht een vergoeding van uw zorgverzekeraar te ontvangen.