Cellulites behandelingen

Bij Le nouveau Visage in Maastricht beschikken we over de Endermologie, Alliance. Dit is het laatste nieuwe apparaat van LPG. We hebben meer dan 20 jaar ervaring met Endermologie.

Wat is endermologie?

Endermologie is een behandelingsmethode om cellulites te behandelen en de conditie van de huid te verbeteren, zonder chirurgie of medicatie. De methode bestaat uit een aangename, geheel pijnloze mechanische behandeling van het bindweefsel met het LPG-apparaat. Cellulitis en vetophopingen verdwijnen, de huid wordt strakker en steviger. 

Endermologie is de enige techniek die in staat is de weefsels te behandelen die onderhuids vastgehouden worden. Hierdoor kan endermologie ook ingezet worden bij de behandeling van littekens, doorbloedingsstoornissen in de benen, overbelaste spieren, brandwonden, voor en na liposuctie/liposculptuur.

Bindweefsel

Bij een endermologie-behandeling wordt het bindweefsel gemasseerd. Bindweefsel bevindt zich als bouwsteen overal in het lichaam: in de cellen, in collageenweefsels, in de gewrichten, in de huid als versteviging. Daarnaast is bindweefsel drager van microcirculatie en een voedings-, uitwisselings- en afweerorgaan.

Cellulites

Cellulites, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is het resultaat van een vet- en vochtophoping in de binnenste lagen van de huid. Hierdoor ontstaan bobbels en putjes in het huidoppervlak. Door lichaamsbeweging en diëten kan het gewicht afnemen, maar cellulites zal er niet door verdwijnen. Cellulitis komt vooral voor op billen, heupen en dijen. De vrouwelijke hormoonhuishouding speelt bij het ontstaan hiervan een centrale rol, zo ontstaat cellulites met name in de puberteit, tijdens een zwangerschap of in de menopauze. Het is een complex proces waarbij naast vrouwelijke hormonen ook individuele aanleg, pilgebruik, overgewicht, slechte voeding en gebrek aan beweging een rol spelen. 

Endermologie stimuleert de doorstroming in de weefseltussenschotten en de vetcellen. Hierdoor worden de vetcellen verwijderd, het weefsel versoepeld en de doorstroming verbeterd. Endermologie rekent hierdoor snel en doeltreffend af met:

 • Pijnlijke cellulitis;
 • Compacte en fibreuse cellulitis;
 • Cellulites met sterke vochtophoping;
 • Recente en oudere cellulites.

Overmatig vetweefsel

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat endermologie het natuurlijke proces van verwijdering van vetophopingen op gang brengt. Er worden celreacties op gang gebracht waar een tekort of overschot bestaat. Het metabolisme pakt onder invloed van de oefening het beschikbare vet aan. De huid wordt weer gezond en sterk, de omtrek neemt af en de huidplooien worden fijner. Hierdoor kan endermologie ook goed toegepast worden als voor- en nabereiding op een liposuctie/liposculptuur.

Endermologie rekent snel en doeltreffend af met:

 • Plaatselijk vet ter hoogte van de maag, de 'love handles';
 • Plaatselijk vet ter hoogte van heupen/bovenbenen, de 'rijbroek';
 • Opgeslagen vet;
 • Het gebrek aan stevigheid in ongetrainde zones;
 • Het onzichtbaar zijn van de spieren.

Overige toepassingen

Doordat endermologie tot diep in de huid invloed heeft, kan deze therapie naast doeltreffendheid bij cellulites en vetophopingen ook succesvol worden ingezet bij;

 • Doorbloedingsstoornissen in de benen;
 • Zware benen en opgezwollen enkels;
 • Recente en oudere littekens;
 • Overbelaste spieren en spierpijn;
 • Spierherstel bij intensieve sportbeoefenaars;
 • Voorbereidingen op een liposuctie;
 • Nazorg bij een liposuctie.

De endermologie-behandeling

Tijdens de behandeling wordt een dun nylon bodysuit gedragen, hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk en werkt men hygiënischer. Het gevoel is vergelijkbaar met een diepe massage, de meeste klanten ervaren het als prettig.

Resultaten

Het aantal behandelingen varieert per persoon en hangt af van het te behandelen probleem. Gemiddeld zijn er zo'n 12 tot 16 behandelingen nodig, waarbij het aan te raden is om de eerste 12 behandelingen binnen zes weken te laten plaatsvinden. Na ongeveer vier behandelingen kan het probleem tijdelijk verergeren, na ongeveer vijf tot acht behandelingen wordt het resultaat zichtbaar. Het is wenselijk om regelmatig terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Om inzicht te krijgen in de resultaten maken wij voor- en na-foto's.

Risico's en complicaties

Er zijn geen risico's en complicaties verbonden aan een endermologiebehandeling. De behandeling is zeer veilig en kan bij vrijwel iedereen worden toegepast.

Endormologie