Wat kun je verwachten bij een chemische peeling?

Chemische peelings zijn zeer effectief. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de huidindicatie, de behoefte van de cliënt en het type peeling. Een chemische peeling kan de huidtextuur en teint verbeteren en fijne rimpels verminderen. De resultaten zijn in het begin subtiel, maar zullen toenemen met verdere toekomstige behandelingen. Na een milde chemische peeling is het belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden tot de huid weer volledig is hersteld. Bij een medium tot diepe chemische peeling voelt de huid na de behandeling merkbaar gladder aan en is de huid zichtbaar verbeterd. De huid heeft een langer herstelproces waardoor blootstelling aan de zon moet worden vermeden.

Om pigmentschade te voorkomen, is het belangrijk om de huid extra goed te beschermen met een hoog spectrum aan SPF tegen schadelijke straling van buitenaf. De afbladderende werking van de huid draagt bij tot de eliminatie van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen, elastine en glycoaminoglycanen (GAG’s). Chemische peelings kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden zoals het zuiveren en voorzien van zuurstof van de huid, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, het geven van helderheid, het vervagen van imperfecties en het verminderen van pigmentvlekken en (acne) littekens.

Voordelen:

  • Veilig: de peelings hebben geen toegevoegde parfums om de kans op allergische reacties en bijwerkingen te minimaliseren.
     
  • Er zijn verschillende soorten chemische peelings die op verschillende niveaus in de huid werkzaam zijn. Voor ieder wat wils!

Vanwege de acnéspecialisatie van Eliane Prein is het mogelijk om voor uw acnébehandelingen bij Le Nouveau Visage een vergoeding van uw zorgverzekeraar te ontvangen.