Zo raak jij verlost van cellulite!

Zo raak jij verlost van cellulite!

Cellulite: alhoewel bijna iedere vrouw er last van heeft, zijn er nog veel vragen omtrent dit onderwerp. Best logisch ook, tenslotte is een sinaasappelhuidje niet wenselijk, maakt het je onzeker en beïnvloedt het (onbewust) je leven. Is er iets aan te doen? Zeker wel! Lees in deze blog hoe cellulite ontstaat, ontvang tips voor thuis en kom achter de oplossing voor het zichtbaar verminderen en zelfs laten verdwijnen van cellulite!

Cellulite, wat is dat precies?
Cellulite is de benaming voor een huidtoestand, waarbij er kuiltjes en/of bultjes ontstaan in de billen, dijen, benen, armen en de buik. Het wordt veroorzaakt door veranderingen in de vetcellen en de onderhuidse bindweefsels: sommige vetcellen worden groter, waardoor ze het weefsel op sommige plaatsen onder de huid omhoog duwen.

Cellulite weetjes

 • Wist je dat cellulite iets heel anders is dan cellulitis? Cellulitis is een verspreiding van een bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid.
 • Wist je dat maar liefst 98% van de vrouwen last heeft van cellulite?

Oorzaken cellulite:

 • Ongezond dieet
 • Gebrek aan fysieke activiteit
 • Hormonale veranderingen
 • Genetica
 • Algemeen lichaamsvet

Tips tegen cellulite
Volg onderstaande tips om cellulite tegen te gaan:

 1. Let op je voedsel
  Door jouw dieet aan te passen, verbeter je de stevigheid van de huid en kun je toekomstige cellulite voorkomen. Cellulite wordt vaak veroorzaakt door opgehoopte vetten of gifstoffen (uit een ongezond voedingspatroon) die de elasticiteit van de huid verminderen en de bloedsomloop vertragen. Eet een alkalisch dieet met veel rauwe groenten en vers fruit. Voeg ook magere eiwitten, gezonde vetten en volle granen toe.
 2. Vermijd bepaalde ongezonde voedingsmiddelen
  Probeer eenvoudige koolhydraten zoals witte bloem, suiker en bewerkte voedingsmiddelen te vermijden. Sommige onderzoeken tonen aan dat cafeïne cellulite kan verergeren, vanwege het effect op de bloedstroom en het transporteren van zuurstof en voedingsstoffen naar het huidweefsel. Beperk dus je inname van koffie, frisdrank en energiedrankjes. Vermijd ook roken en alcohol – beide creëren gifstoffen in het lichaam.
 3. Drink meer water
  Meer water zal je lichaam reinigen, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hierdoor vermindert ook cellulite. Water kan ook het collageen en bindweefsel in de huid verbeteren, waardoor de huid veel steviger wordt. De optimale hoeveelheid voor het menselijk lichaam is 8-9 glazen water per dag.

Cellulite behandeling Maastricht
Al jarenlang ben ik dé specialist op het gebied van cellulite. Mijn hulpmiddel hierbij is Endermologie. Endermologie is een behandelingsmethode om cellulite te behandelen en de conditie van de huid te verbeteren, zonder chirurgie of medicatie. De methode bestaat uit een aangename, geheel pijnloze mechanische behandeling van het bindweefsel met het LPG-apparaat.

Endermologie stimuleert de doorstroming in de weefseltussenschotten en de vetcellen. Hierdoor worden de vetcellen verwijderd, het weefsel versoepeld en de doorstroming verbeterd. Endermologie rekent hierdoor snel en doeltreffend af met:

 • Pijnlijke cellulite
 • Compacte en fibreuze cellulite
 • Cellulite met sterke vochtophoping
 • Recente en oudere cellulite

Klik hier voor meer info

Verlost zijn van cellulite en weer lekker in je vel zitten? Maak dan snel een afspraak, klik hier: