Pigmentvlekken, oorzaak en effectieve behandeling

Pigmentvlekken, oorzaak en effectieve behandeling

Pigmentvlekken laten je er ouder uitzien. Heb jij hier ook last van en zou je hier graag van af willen? Lees onze nieuwe blog over hoe pigmentvlekken ontstaan, wat je hier zelf tegen kunt doen en welke schoonheidsbehandelingen zorgen voor zichtbare vermindering!

Pigmentvlekken, hoe ontstaan ze?
Om zichzelf te kunnen beschermen tegen schadelijke UV-straling, produceert de huid melanine. Melanine zorgt ervoor dat de zon minder goed kan doordringen, het beschermt dus onze huid. Zitten we langere tijd in de zon, dan worden we bruin. Het bruin worden van de huid is echter niets meer dan een beschermingsmechanisme.

Wanneer de productie van melanine verstoord raakt, plakken de melanine celletjes aan elkaar vast en gaan ze zich op één plek ophopen. Er wordt een pigmentvlekje zichtbaar.

Oorzaken pigmentvlekken
De grootste boosdoener bij het ontstaan van pigmentvlekjes, is de zon. Daarnaast kunnen ook hormonale schommelingen ervoor zorgen dat de melanineproductie in de war raakt, dit is bijvoorbeeld het geval bij melasma (zwangerschapsmasker). Ook wanneer je eerdere ontstekingen of wondjes aan de huid hebt gehad en je gaat daarna onbeschermd in de zon, ontstaan er eerder pigmentvlekken.

Wat kun je zelf doen om pigmentvlekken te voorkomen?
Je raadt het al… Je huid goed beschermen met een goede SPF crème, factor 30 of hoger, is de enige echte remedie tegen pigmentvlekken. Denk eraan dat eenmaal daags smeren echt niet genoeg is. Zit je de hele dag in de zon? Smeer dan iedere twee uur een royale laag SPF.  

Wist je dat UVA-straling altijd aanwezig is? Ook wanneer de zon niet schijnt. Deze straling dringt namelijk door het wolkendek en zelfs door ramen heen. Ook in de winter is het daarom belangrijk een SPF te blijven gebruiken.

Pigmentvlekken behandelingen
In de salon zijn er verschillende effectieve oplossingen, waarmee pigmentvlekken zichtbaar minder worden.

Microdermabrasie
Een microdermabrasie behandeling is een intensieve peeling van de bovenste huidlagen waardoor de celdeling wordt geactiveerd. Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen, maar naarmate wij ouder worden vertraagt dit proces. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie en doordat het bovenste huidlaagje wordt verwijderd, nemen ook pigmentvlekken af.

Klik hier voor mee info

Algen Peeling
De DÉCAAR Algen peeling bestaat uit algen, kruiden en perfluorcarbon. De combinatie van deze werkstoffen is zeer effectief bij het verbeteren van verschillende huidproblemen, zoals pigmentvlekken. De peeling werkt van binnen naar buiten, waardoor pigmentvlekken niet alleen minder zichtbaar zijn, maar ook worden voorkomen.

Klik hier voor mee info

Fruitzuurpeeling
Een fruitzuur ofwel een chemische peeling bevat natuurlijke zuren, zoals bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur,  die de dode huidcellenlaag kunnen verweken. Hierdoor schilferen de dode huidcellen in een versneld tempo af en wordt de aanmaak van jonge, nieuwe cellen gestimuleerd. Ook de pigmentvlekken vervagen.

Klik hier voor meer info

Pigmentvlekken effectief behandelen? Maak snel je afspraak online,
klik hier